Mexico en Barcelona / Mexico in Barcelona

who3183ag-125091-Salt%20Beach%20Club%20at%20dawn

Estamos muy orgullosos de presentar, junto con el Consulado General de México, una serie de jornadas gastronómicas mexicanas en nuestro restaurante Salt. El menú degustación dará a conocer la fusión entre tendencia y tradición en la cocina mexicana, la cual fue declarada Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad por la UNESCO en 2010.

We are very proud to present, together with the General Consulate of Mexico, a mexican gastronimic expo in our Salt Restaurant.
The tasting menu will reflect the fusion between trend and tradition in Mexican cuisine, which was declared as ‘Intangible Cultural Heritage of Humanity’ by UNESCO in 2010.

Flyer Mexico en Salt

“Con este menú quiero transmitir la riqueza de sabores y sensaciones que la gastronomía mexicana ofrece, la mejor manera de conocer México a través del paladar“, explica Lulachef. Lula Martín del Campo cuenta con una amplia carrera profesional iniciada en 1995. En 2011 publicó su primer libro,
premiado por los Gourmand Awards como ‘The Best Woman Chef Cookbook in Mexico 2011’.

“With this menu I would like to reflect the richness of the flavors and sensations created by the mexican gastronomy… which is the best way to discover Mexico, through the palat” explains Lulachef. Lula Martín del Campo began her professional career in 1995 and in 2011 published her first book, which was awarded by the Gourmand Awards as ‘The Best Woman Chef Cookbook in Mexico 2011’

Lulamartindelcampo1

Otro ejemplo de tendencia en la cocina mexicana es la introducción del maridaje con mezcal. Para ejemplificar esta fusión, Cultura Mezcal ofrecerá 6 variedades de Mezcales Premium, 100% artesanales y orgánicos, que por primera vez se presentan en Europa. Además, Cultura Mezcal ha diseñado el
innovador Bloody Mezcal, como cóctel aperitivo integrado al menú degustación.

The tasting menu will also reflect another trend factor within Mexican cuisine which is the pairing of Mezcal with each dish. Cultura Mezcal will offer 6 varieties of 100% organic & artesanal Premium Mezcal, introduced for the first time in Europe. In addition, Cultura Mezcal has designed the ground-breaking Bloody Mezcal introduced as the appretive cocktail within the tasting menu. 

Menú degustación

A todos los que os apetezca esta experiencia única, nos vemos  los días 16, 17 y 18 de Septiembre en el restaurante Salt.

¡Estará padrísimo! ¡Os esperamos!

To all of you who feel like this unique experience, we are the 16, 17 and September 18 in the restaurant Salt.

“¡Estará padrísimo!” (It will be super cool!)   See you there!